Дистанційне заняття для педагогів та батьків "Дорога за обрій"

 


Арттерапевтична метафора майбуття

«Дорога за обрій»

Війни завжди завершуються, у нашому випадку перемогою, тому що ми обрали свій вільний шлях. А воля це найвища цінність людства!

Щоб нам будо легше долати ці складні дні, чудово малювати образи з ландшафтної арттерапії. Природа - ресурс безмежної сили та відновлення.
У ситуації невизначеності, емоційного та інформаційного вигорання, тотальній небезпеці та близькості до смерті, нам важко концентруватися на майбутньому, логічно й вільно програмувати та уявляти. Тому зараз головним помічником є природа.
Уявіть метафору: дорога в майбутнє за обрій. Спробуйте максимально детально уявити, що навкруги, відчути повітря та власний стан. Зараз ви йдете за обрій по цій дорозі. Спробуйте і відчуйте, таким чином ми через метафору прокладаємо шлях у майбуття. Намагайтеся максимально втримати це в уяві та запам'ятати відчуття в тілі. Звісно намалювати.
Ніби проста вправа - метафора, але програмує нашу психіку на те, що все буде добре, хоча зараз, можливо, це не так. Зверніть увагу, на графічну структуру малюнка:
1. Основні елементи
2. Деталі малюнку
3. Особливі зображення

Поміркуйте:
1. Чому саме так?
2. Що за обрієм?
3. Як довго буде тривати шлях?
4. Якій він буде складний чи легкий?
5. Хто зможе помогти?
Така чудова метафора, спонукає нас побачити чудову перемогу України!

Бережіть себе та своїх близьких!
Все буде Україна!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кольорові долоньки

Дистанційне заняття "Сімейна фортеця" (до міжнародного дня сім'ї)

Дистанційне заняття для педагогів та батьків "Безпечне місце"