Дистанційне заняття для педагогів та батьків "Безпечне місце"

Шановні дорослі! Ми починаємо з вами цикл дистанційних занять, які навчать вас справлятися зі стресовими станами та допоможуть зберегти ваше психологічне здоров'я у воєнний час. 


Мета: психоемоційне розвантаження, відновлення власної ресурсності та емоційного стану.

Нам знадобиться: аркуш паперу, кольорові олівці або фломастери.

Побороти страх і паніку можливо. Ця права займе кілька хвилин, проте ефект має значний:

«Безпечне місце»

Це вправа на уяву, котра дозволяє відволіктися від того, що відбувається зараз.

Потрібно уявити себе у безпечному місці, де ви почуваєтеся комфортно і затишно. Заплющіть очі та уявіть собі це місце у всіх деталях, спробуйте почути звуки, які лунають звідти, відчути запахи. Наприклад, як спокійно п’єте каву на своїй кухні. А за вікном – мирний день в Україні.

Це може бути місце відпочинку, або місце з Вашого дитинства, там де було добре...

Це може бути таке місце де було цікаво...


Важливо виконувати цю вправу тоді, коли ви перебуваєте у відносній безпеці, адже вам необхідно буде заплющити очі та максимально відволіктися від усього, що відбувається навколо. Переконайтеся, що поруч є людина, якій ви можете довіряти.

А тепер завдання:

Необхідно намалювати на аркуші паперу безпечне місце, яке Ви побачили. Використовувати можна для цього все, що є під рукою: фломастери, олівці, фарби. Важливо зобразити детально все, що уявили собі.

Коли роботу буде закінчено, я пропоную уважно подивитись на малюнок, урахувати усі деталі! Тепер у Вас є свій особистий інструмент для заземлення!

Раджу Вам користуватися своїм малюнком тоді, коли відчуваєте себе безпорадним, або якщо Вам здається, що виходу немає, або коли Ви нервуєтеся/тривожитесь, та не можете заспокоїтися.

З точки зору психології заземленість – це впевнений, врівноважений і усвідомлений психічний стан людини в поточному моменті. Тобто те, що називають «міцно стоїть на ногах».




Будемо міцно стояти! Перемагати!


Бережіть себе та своїх близьких! 

Все буде Україна!💙💛





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кольорові долоньки

Дистанційне заняття "Сімейна фортеця" (до міжнародного дня сім'ї)