«Толерантний простір – дітям з особливими освітніми потребами»

«Перед великим розумом я схиляю голову,
Перед великим серцем я стаю на коліна»
Гете
Світ дітей з обмеженими можливостями особливий і багатогранний. Сьогодні однією з найактуальніших є проблема інтеграції таких дітей у загальноосвітніх школах, дитячих садочках.
Насамперед педагогові, щоб навчити і адаптувати дитину з психофізичними особливостями розвитку до життя у середовищі здорових ровесників, потрібно знати її психофізичні особливості, прояви поведінки, психологічну своєрідність. Переступивши поріг навчального закладу, такі діти вчаться жити повноцінним життям, налагоджувати стосунки з новим соціальним середовищем. Тому найперше завдання фахівців та педагогів – допомогти їм у цьому, застосовуючи творчий підхід та позитивне мислення.
Напередодні Міжнародного дня толерантності, який відзначається 16 листопада в усьому світі, педагоги Краматорського навчально-реабілітаційного центру «Гайок» поринули у світ дитини з аутизмом завдяки театральній виставі «А наді мною інше небо…», яку підготували волонтери Благодійного фонду «Карітас» Краматорськ.



Другу частину заходу для фахівців та педагогів закладу містив семінар-практикум «Формування толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами в освітньому середовищі», підготовлений Катериною Ткаченко, практичним психологом реабілітаційного відділення КНРЦ «Гайок».









Толерантність врятує світ.
Толерантне ставлення людини
Збереже планету від негод,
Розрубає мотлох павутини,
Переріже нитку перешкод.
Толерантне ставлення до всього
Збереже, врятує і спасе,
Допоможе вгледіть перемогу,
Допоможе витримати все.
Будь завжди нестримним вільнодумцем,
Свої мрії пензлем намалюй.
Освіти життя яскравим сонцем,
Толерантний Всесвіт побудуй.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кольорові долоньки

Дистанційне заняття "Сімейна фортеця" (до міжнародного дня сім'ї)

Дистанційне заняття для педагогів та батьків "Безпечне місце"